Škrtel víta príchod Lovrena do Liverpoolu

12.08.2014 Celý región

Liverpool 12. augusta (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel víta príchod Dejana Lovrena do FC Liverpool. Hoci je chorvátsky obranca jeho priamym konkurentom v boji o miesto v stopérskej dvojici, podľa Škrtela bude jeho angažovanie veľkým prínosom pre úradujúceho anglického vicemajstra.

"Dejan mal vynikajúcu sezónu v Southamptone a som naozaj šťastný, že je v našom mužstve. Zvýšená konkurencia je prospešná, iba tá vás udrží motivovanými. Dejan nás spraví silnejšími, takže sa z jeho príchodu skutočne teším. Myslím si, že ma to prinúti pracovať ešte tvrdšie," povedal pre oficiálnu klubovú webstránku kapitán reprezentácie SR, ktorý nastúpil spolu s Lovrenom v strede obrany už v nedeľňajšom prípravnom stretnutí s Borussiou Dortmund.

Chorvátsky reprezentačný zadák v ňom prispel k hladkému víťazstvu "The Reds" 4:0 jedným gólom. Takisto skóroval aj do siete Liverpoolu pri vlaňajšom triumfe Southamptonu na Anfield Road (1:0).

Škrtel spoločne s Lovrenom, Mamadou Sakhom, Kolo Tourem a Sebastianom Coatesom dávajú trénerovi Liverpoolu Brendanovi Rodgersovi viaceré alternatívy, ako vyskladať stopérsku dvojicu. "Liverpool nie je iba o 11 hráčoch základnej zostavy. V sezóne nás čaká veľa zápasov, takže každý hráč je dôležitý," dodal Škrtel.
 

Vyberte región